Internationale perspektiver
Lynetteholm drager kritisk opmærksomhed fra internationale og globale medier. Vi har samlet et udplug af de mest interessante artikler.
TIME Magazine: How an Artificial Island in Denmark Became One of Europe’s Most Controversial Climate Projects (22.03.2023)
Lynetteholm, en kunstig ø under opførelse i Københavns havn, har til formål at beskytte byen mod stigende havniveauer og stormfloder. Mens nogle støtter projektet for flodbeskyttelse og boliger, hævder kritikere, at det kan skade det lokale miljø, især Østersøens saltholdighed, på grund af forstyrrede vandstrømme. Miljøaktivister udfordrer projektet og påpeger manglende undersøgelser af de langsigtede økologiske konsekvenser. Projektet er en del af en global tendens til landvinding, men kritikere advarer om, at det kan prioritere ejendom frem for miljøhensyn. Læs hele artiklen.
CNN: Inside plans for Copenhagen’s divisive artificial storm-absorbing peninsula (10.01.2023)
Lynetteholm er et kontroversielt 50-årigt projekt, der sigter mod at skabe en menneskeskabt halvø nær København som klimabeskyttelse mod stigende havniveauer. Mens udviklerne hævder, at det er afgørende for at beskytte byen, bekymrer kritikere sig om miljøskader, herunder forstyrrelse af lokale økosystemer og forurening af vande. Projektets stigende omkostninger og modstand fra miljøgrupper fremhæver bekymringer om dets langsigtede indvirkning og gennemførlighed. På trods af protester fortsætter byggeriet, og udviklerne forsøger at engagere offentligheden for at adressere bekymringer. Læs hele artiklen.
EuroNews: Danish government accused of 'greenwashing' over Copenhagen's artificial Lynetteholm island (04.06.2021)
Lynetteholm-projektet i København, godkendt af Danmarks parlament, har til formål at skabe en kunstig ø for 35.000 mennesker som et svar på stigende havniveauer og boligmangel. Dog er det blevet kritiseret af klimaaktivister som “greenwashing” på grund af utilstrækkelige miljøvurderinger. Miljøforkæmpere udfordrer projektet og peger på bekymringer om skade på lokale økosystemer og manglende fokus på klimaovervejelser. På trods af godkendelsen mobiliserer mange københavnere og miljøgrupper imod planen. Læs hele artiklen.